ೋ҈ೋ… A7la Shella …ೋ҈ೋ
المنتدى ده للشباب الي بيحلم بحياه من غير مسؤوليه ولا وجع دمااغ و ذي ما كتير من اهلينا بيقولوا على الشباب ده شباب تافه انا رأي ان الشباب ده احلى شباب
بس باين ان انت مش مشترك معانا فى المنتدى
نتمنى انضمامك لشلتنا بالضغط على تسجيل
واذا كنت عضو اضغط على دخول

▁▂▃▅▆▇ | |
ೋ҈ೋ… A7la Shella …ೋ҈ೋ
المنتدى ده للشباب الي بيحلم بحياه من غير مسؤوليه ولا وجع دمااغ و ذي ما كتير من اهلينا بيقولوا على الشباب ده شباب تافه انا رأي ان الشباب ده احلى شباب
بس باين ان انت مش مشترك معانا فى المنتدى
نتمنى انضمامك لشلتنا بالضغط على تسجيل
واذا كنت عضو اضغط على دخول

▁▂▃▅▆▇ | |
ೋ҈ೋ… A7la Shella …ೋ҈ೋ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ೋ҈ೋ… A7la Shella …ೋ҈ೋ

ೋ҈ೋ… A7la Shella …ೋ҈ೋ
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكوارع .. اكثر من طريقة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
нośŞām Fōx
administrator
administrator
нośŞām Fōx


ذكر
الحمل
الكلب
contributions : 1561
P.Excellence : 62520
Date of Birth : 24/03/1994
Date of join : 27/09/2009
Age : 30
الكوارع .. اكثر من طريقة 3dflag10
الكوارع .. اكثر من طريقة Painti10

الكوارع .. اكثر من طريقة Empty
مُساهمةموضوع: الكوارع .. اكثر من طريقة   الكوارع .. اكثر من طريقة Empty2/12/2009, 2:08 am



الكوارع بالدمعة**

المقادير
2- كوارع مسلوقة .
- كوب من شوربة سلق الكوارع.
- ربع كيلو طماطم متصفية.
- ملح – فلفل.
- معلقة كبيرة سمن.
- بصلة صغيرة مفرومة .
- معلقة كبيرة خل.
- 5 فصوص ثوم.

الطريقة
- نضع السمن على النار ونحمر فية البصل ثم الثوم حتى يصفر
- نضع الخل على البصل والثوم لحد ما يغلى ثم نضع الطماطم
ونتركها لحد ما تتسبك ثم نضع كوب شوربة الكوارع ونسيبها لحد ما تغلى
- شيلى من عضم الكوارع وضعية فى الدمعة على نار هادية لمدة
ربع او ثلث ساعة وتغطيتها اثناء السوى
- رصصى الكوارع فى طبق التقديم وصبى عليها الدمعة ( الصلصة)
** وبالهنا والشفا **


الكوارع بالخل و البقدونس *

المقادير
- عدد 2 كوارع.
- 3 لتر ماء.
- بصلة – جزرة.
- ملح – فلفل – 5 وحدات فلفل اسود صحيح.
2 -معلقة كبيرة زيت.
2 -معلقة كبيرة خل.
- معلقة صغيرة بقدونس.
- معلقة صغيرة بصل مفروم .
الطريقة

- نسلق الكوارع فى الماء مع البصلة والجزرة و الملح والفلفل لحد ما تستوى تماما
- نشيل اللحم من العضم ونسيب اللحم لحد ما يبرد.
- نخلط الزيت مع الخل مع البصل المفروم مع البقدونس مع بعض ونضعها على اللحم البارد ونقلبها ونسيبها حوالى نص ساعة .
- كل شوية تقلبيها تقليبة مع التتبيله.
- شيليها من التتبيلة وضعيها فى طبق التقديم مع شرايح الطماطم و الليمون.
** وبالهنا والشفا**



العكاوى المسلوقة
* ذيل *
* بصلة مبشورة *
* معلقة كبيرة سمنة *
* معلقة دقيق *
* ملح وفلفل وحبهان *
* عصير طماطم *
الطريقة

- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح
وبعدين نشطفه
- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس
- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض
- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح
والفلفل والحبهان لحد ما يستوى وبالهنا والشفا

العكاوى بالصلصة *

* ذيل *
* بصلة مبشورة *
* معلقة كبيرة سمنة *
* معلقة دقيق *
* ملح وفلفل وحبهان *
* عصير طماطم *
الطريقة

- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح
وبعدين نشطفه
- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس
- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض
- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح
والفلفل والحبهان لحد ما يستوى
- نشوح البصلة المبشورة فى السمنة لحد ماتصفر
وبعدين نضع عصير الطماطم لحد ما الصلصة تتسبك
وبعدين نضع حلقات العكاوى المسلوقة فى الصلصة
ونتركها ونقلبها حوالى من 5 ل 10 دقايق بس
ونغرفها وبالهنا والشفا

طاجن العكاوى
المقادير
**********
عكاوى مسلوقة
بصلة مبشورة
صلصة طماطم
الطريقة
**********
نضع الذيل المسلوق فى طاجن-
ونضع علية بصلة مبشورة وملح وفلفل-
- ونضع علية صلصة الطماطم وندخله الفرن لحد ما يستوى ويحمر



اللسان المسلوق
- لسان.
- عصير ليمون.
- بصلة مبشورة.
- ملح وفلفل.
- حبهان.

الطريقة

- نغسل اللسان كويس ونقشط الطبقة الخشنة السطحيةوندعكه كويس بالملح وبعدين بالدقيق ونشطفه كويس
- نملا حلة بالماء ونضع فيها اللسان على نار هاديةلحد ما الماء يغلى براحته وبعد ما يغلى نروح راميين
الماء دة ومغيرينة بماء تانى نظيف وبارد
- نضعه بالماء النظيف تانى فى الحلة مع الملح والفلفل والبصلة والحبهان
على نار هادية ويترك لحد مايستوى
- نشيله من الماء وننزع جلده .ويااما نقدمه مع البقدونس المفروم والليمون
او باى طريقة مطلوبة .


اللسان بالكمونية**
المقادير

- لسان.
- 3 معالق سمنة.
- 2 كوب عصير طماطم.
- راس ثوم مهروسة.
- 2 معلقة كمون.
- ملح وفلفل.

الطريقة

- نسلق اللسان كما شرحناه
- نقدح السمنة ونحمر فيها اللسان ثم نضيف لهالثوم المهروس والكمون ونقلبهم كويس.
- نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل.
- - نتركهم على النار لحد مايغوا ثم نوطى النار لحد ما اللسان يستوىوممكن اذا احتاج تزودى شوية ماء تزوديله لحد مايستوى.

اللسان بالكركم**
المقادير
- لسان.
- معلقة صغيرة كركم.
- بصلة مبشورة.
- 3 معالق سمنة.
- ملح وفلفل وبهارات.
- صلصة.

الطريقة
- نسلق اللسان(سبق وشرحناه)
- نضع السمنة على النار ونشوح فيها البصلة واللسان لحد ماتصفر ثم نضع الكركم والملح والفلفل والبهارات
- نقلب لحد ما يندمج كله مع بعضه ويقدم ساخن.


الكرشة بالحمص

* كرشة مسلوقة و مقطعة قطع صغيرة.
* كوب عصير طماطم .
* بصلة متوسطة مفرومة.
* نص كوب حمص (حمص الشام ) مسلوق نص سلق .
* معلقة سمن كبيرة _نص راس ثوم
* مفرومة _ملح _فلفل _ كمون _ كوب و نص من ماء سلق الكرشة

الطريقة *
*********
نضع السمن فى حلة و نحمر فيها البصلة لما يصفر نضع الثوم و الحمص و نقلب تقليبتين
و بعدين نحط عصير الطماطم و على نار متوسطة لحد الطماطم ما تتسبك و دة طبعا بانك حتلاقى
لونها اتغير و تقلت
اضع حوالى كوب و نص من الماء اللى سلقت فية الكرشة اللى الحلة و الملح والفلفل
و الكمون و نسيبها لحد ما الماء اللى حطناة تغلى
نضع الكرشة المسلوقة المقطعة فى الحلة و نقلب و نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى و هى
مش بتاخد كتير يعنى حوالى 20 دقيقة مثلا


الطرب ( منديل الخروف )
المقادير

- منديل خروف.
- كيلو لحم مفروم.
- بصلة.
- معلقة بقدونس مفروم.
- ملح- فلفل –بهارات.
1/4 - كوب سمن .
الطريقة
- يقطع المنديل قطع متساوية بالسكينة على شكل مربعات او مستطيلات .
- يفرم البصلً ويخلط مع اللحم المفروم والبقدونس والملح و الفلفل والبهارات.
- يوضع مقدارمن الحشو في وسط كل قطعة من المنديل ثم تلف زى ما بنلف محشى الكرنب على شكل صوابع تخينة .
- نرصص الطرب على الشواية او فى الفرن على الرف الشبك .
**وبالهنا والشفا**


السجق البيتى**
المقادير

* نص كيلو لحمة مفرومة .
* ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب .
* نص كوب ماء.
* شطة حسب الرغبة.
* المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .
((و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))

الطريقة
- نضع التوابل كلها على اللحمة .
- اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة
- اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان فى السوى حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك .
- تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة


المخ البانية
المقادير
- مخ مسلوق .
- ملح _ فلفل .
- بيض مضروب.
- دقيق _ بقسماط ناعم .
-سمن
الطريقة
- نقطع المخ اما قطع صغيرة او شرائح .
- نضع المخ فى الدقيق حيغطية و بعدين نحطة فى البيض و بعدين فى البقسماط
نضع السمن فى مقلاية بس يكون السمن غزير يعنى كتير و نحمر المخ.



المخ بالزيت والليمون **
المقادير
مخ
3 معالق كبيرة زيت
ملعقة كبيرة فلفلة رومى مفرومة
ملح وفلفل
عصير ليمون.
الطريقة

- نسلق المخ ( شرحناه قبل كدة)
- و بعد سلقه نشيله من ماء السلق ونتركه لحد مايبرد
نهرسه بالشوكة ونضيفله الملح والفلفل والزيت وعصير
الليمون والفلفل الرومى المفروم


المخ بالبشاميل**
المقادير
- مخ.
- ملح وفلفل.
- بقسماط ناعم.
- 3 بيضات للعجن والغطاء الخارجى.
- سمنة للتحمير.
الطريقة
- يسلق المخ ويترك يبرد ثم يفرم ويتبل بالملح والفلفل
نضرب البيض فى طبق بالشوكة
- ونبتدى نضع بيض شوية شوية على المخ المفروم
وانتى بتعجنى بايدك لحد ماتحسى ان كدة البيض
مضبوط على كميه المخ وتتركى الباقى للتغطية
- نضعة فى مقلاية على النار مع التحريك المستمر لحد ماتلاقية تخن تشيلية من على النار وتضعية على طبق وتسبيه يبرد تماما.
- بقطاعة او بكوب صغيرة تقطعيه على هيئة اقراص مدورة
- وتغطية بالبيض والبقسماط وتحمرية فى السمنة الغزيرة
- تشيلية على ورق ماص للدهون

مخ بالعجة **
المقادير

- مخ.
- بصلة مفرومة.
- معلقة كبيرة بقدونس مفروم.
- ملح وفلفل.
- سمنة للتحمير.
الطريقة
- يسلق المخ ثم يقطع شرائح (سميكة نوعا).
- نخلط البيض بالبقدونس بالبصل والملح والفلفل ونضربهم كويس قوى بالشوكة
- نغمس شرائح المخ فى خليط العجة ونحمره فى السمنة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكوارع .. اكثر من طريقة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الكبـــــــــــــدة .. اكثر من طريقة
» انفراد - شيرين فى البيت بيتك و حوار صريح و ممتع و غناء لايف اكثر من رائع - تحميل مباشر على اكثر من سيرفر
» طريقة تعامل الحبيب مع حبيبته!!!
» طريقة تركيب و تشغيل الالعاب
» طريقة حديثة للعقاب بالمدارس

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ೋ҈ೋ… A7la Shella …ೋ҈ೋ  :: عالم حواء | hawaa2 world :: المطبـــــخ | Kitchen Section-
انتقل الى: